Loppan & Livet

One more go

Av Loppan - 2014-06-22 20:18

Förlåt, d ha int hörts av mig på en tid igen. D blir allti så mycke allt möjligt dom sista veckorna före semestern, o nu närmar den ju sig verkligen me stormsteg. Stormar gör d iofs annars oxå.... men iaf, FEM dagar jobb kvar, fem ynkliga små fjuttedar. Tänkte på d imorse när vi låg i min säng o fes jag o Pondling. Han e så mööör o go när vi hinner "bara va" nån gång. Ska bli ljuvligt me semester, åtm dom 1a dagarna.....   


BLOGGBUSSEN GOES BILSEMESTER har snurrat på i mitt huvud, även om ja int ha hunni blogga alls så mycke som ja ville, tyvärr. Men iställe för o blogga ha ja varenda gång d ha ploppa opp nå litet minne skrivi ner d på telefonen, så ja sku komma ihåg dom OM ja fick tid över för o blogga. O nu sitter ja då här, nästsista kvällen före tävlingen avslutas, me lite tid över. TILL O ME några superba uurgamla foton ha ja rafsa fram ur lådan under sängen o scanna upp. Ingen behöver springa o gömma sig nu, d e inga såna foton   Ja tyckte om att fotografera ren som liten, o minns att ja hade en liten fyrkantig kamera, som tog lika fyrkantiga kort. Den åkte me mig på resorna. En bråkdel av bilderna finns kvar, o kvalitén kunde säkerligen vara bättre, men d e int d som e pointen, utan känslan som finns i bilderna. D e så länge sen, o minnet e säkert ganska selektivt, men man minns!


Hast-collage numero uno:

   Bild nr. 1: En bild på ett hus ja kanske tyckte va roligt, eller så va d bilen, eller alla blommorna, nånting va d iaf. D här e säkert från Österrike eller Schweiz kan jag tänka mig...

Bild nr. 2: Visst va dom fiina mina parenteser, ren på den tiden    Ingen aning om var den här e tagen. Ja borde kanske veta, kanske statyn e känd elär nå. Ja ja, whateeever som Manolis sku säga.


Bild nr. 3: Rummpaaaaaaaaa


Bild nr. 4: Många långa åkrar o ängar att drömma sig bort längs.


Och Hast-collage nummer 2:

 

Bild nr. 5: D här kommer ja väldigt bra ihåg. Månne d va lite spännande, får en lite rebellisk känsla i mig när jag ser den bilden   


Bild nr. 6: En saluhall/marknad. Ni anar inte så många såna ja ha vari in i. Mitt absolut starkaste minne från den här va en gammal gubbe me en otroligt stor potatis-näsa.


Bild nr. 7: o sist men inte minst, hästar hästar hästar. Ja älska hästar när ja va liten. Int lika mycke som min hästgalna syster men eftersom ja va jätteallergisk för dom va d ju lika bra.


En sak som alltid för mig tillbaka till barndomsresorna är ALDI. Jo faktiskt, den tyska butikskedjan. Ha ha, nu skrattar nog mor i skogen, minns du ännu? D va där ja köpte den där chokladpuppen som fick namne Pete, efter mitt livs kanske första största (naturligtvis obesvarade) kärlek. Ja spara honom länge o vårda honom ömt, tror till o me han hade ett litet täcke där i sitt plastägg. Sen tröttna ja o åt opp honom. Choklad håller ju int i evigheter. Kanske int kärlek heller, åtm int den sortens...  


Ja kommer oxå jättebra ihåg livet på campingplatserna. Ja tyckte allti d va synd att vi bara stannade en natt eller två på dom flesta ställena. Då lekte alla ungar, d spela ingen roll att vi inte förstod varann. D fanns förstås int nå Iphonar att sitta i tälte me då heller. . .  . .  . . .

Kommer me skräckblandad förtjusning ihåg tvättrummena. Man köpte poletter för varmvatten, o hann just o just stiga in under vattne före d blev iskallt igen. Lååånga rader me duschar där en massa kvinnfolk av olika storlek, ålder o kultur strutta omkring nakna som d sku ha vari d naturligaste i världen. D va lite konstigt tyckte jag då. Lite koncentrationsläger.


En annan rolig sak som faktiskt ha följt me mig än ti denna dag, d e tunnlar. När man åker bil genom Europa blir d att åka igenom en hel del tunnlar, vissa riktigt långa. Vet inte varifrån d här kom men d blev snart "tradition" att hålla andan genom tunneln, hela tunneln. Lättare sagt än gjort om tunneln e många kilometer lång! Där satt man sen blå i ansikte me tungan hängande ur munnen, men andan skulle hållas. Nu åker ja ju int igenom så många tunnlar nuförtiden, men ja ha märkt att ja gör d där nästan utan o tänka på d. Så hårt ha d etsa sig i mitt minne. 


Men jo, nu får d räcka. Kan int hålla på o tråka ut er mer me mina minnen. D finns ju som sagt huuur mycke som helst. Måst ta ut Herr Hund o sen ska ja däcka. 5 dar jobb kvar...


Imo e d meningen att Nunni ska skriva ett litet inlägg om SIN drömsemester. Om han nu hinner. Han har lite tajt tidtabell så här  på sommarlovet. D e ju både Instagram, twitter, kick, fb, ask, o ja vet int vad som ska uppdateras       Tur att man e för gammal för sånt  


Hej hejj så länge!!


Loppan

 
 
Ingen bild

Mor vid stranden

22 juni 2014 21:33

Jag fick mej ett gott skratt!!! Nu blir jag nog gammal. Och tack för komplimangen! Den där rumpbilden däremot är väl inte så förtjusande, men den bjuder jag ju på.. Far cin och jag funderade också på var bilderna kunde vara tagna men kom inte på annat än att bild nr 1 är tagen i Schweiz på väg ner till Medelhavet. Hihi, jag kommer livligt ihåg den näsan, kommer aldrig att glömma den! Det var något helt otroligt. Minns vår skräckblandade fascination. Men vi vågade ju inte riktigt titta heller, utan gjorde allt vi kunde för att verka oberörda och kväva våra fnissningar, förstod ju att han måste ha någon sjukdom och säkert var ganska olycklig. Jo det var nog ganska kuslig stämning där på gränsen till DDR dåförtiden! Minns hur vi nästan inte fick åka hem då vi inte exakt följt den planerade rutten, och var jätteoroliga. Alla gränsgubbar hade dessutom utvecklat det till en skön konst att vara jättesura och ovänliga mot utlänningar. Men som synes så kom vi hem i alla fall! Hoppas nu att Manolis hinner slita sej en liten stund från alla sina plikter och skriva en liten historia! Kramar och lycka till!!!

 
Ingen bild

Ensomvarmed

22 juni 2014 23:20

Känns konstigt att inte komma ihåg orterna på alla bilderna... Man borde jämföra bilderna som alla tagit, man ser olika saker och minns olika saker!

 
Ingen bild

vill höra å se mer!

23 juni 2014 12:52

Så härligt du beskriver å vad kul ni måste haft under era sommarlov! Vill gärna höra å se mera! Några bilder av dig finns väl åxå att tillgå? Skriv, klistra å visa!

 
Ingen bild

Anonym

24 juni 2014 17:44

Jag väntar att få höra mera om era eskapader, så rolig läsning. man riktigt lever sig in i hänelserna. Hinner du skriva mera för oss?

 
Ingen bild

lina

25 juni 2014 07:34

Kul med resor,och minnen. Själv gjorde vi inga sådanna resor när jag var barn,men jag hoppas kunna göra dem i ett senare skede.min favvoresa vore nog till Italien,har alltid drömt om det landet,pizza pasta pronto haha. Önskar dig och din son lycka till i tävlingen!

 
Ingen bild

Mia

25 juni 2014 12:41

Bättre sent än aldrig! Hemskt kiva att höra av dig igen. Roligt skriver du som vanligt. Du har alla chanser att vinna, önskar dig tusen gånger lycke till!

 
Ingen bild

Bybor

26 juni 2014 21:48

Hur går det med tävlingen? Alla vi lantisar här är så nyfikna och otåliga att få höra om ni klarat er med.

 
Ingen bild

Stina

1 juli 2014 22:50

Hallå är tävlingn avgjord redan? Måste man ännu hålla tummar`?

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards